China heft na 13 jaar verbod op gameconsoles op


We wisten het eerlijk gezegd niet, maar het is in China verboden om een spelcomputers als de Playstation, Xbox of Wii U te hebben. Deze ban op consoles verdwijnt mogelijk.

Volgens de Wall Street Journal heeft de Eerste Kamer van China vandaag aangekondigd dat bedrijven onder strikte voorwaarden weer kunnen starten met het verkopen van gameconsoles. Iets dat in 2000 in de ban werd gedaan omdat ze ‘onherstelbare schade’ aan kinderen en volwassenen zouden toebrengen. Geh.

Willen aanbieders van gameconsoles in China de markt op, dan moeten ze hun hardware eerst langs het Ministerie van Cultuur sturen voor een nadere inspectie. Vergelijkbaar met classificatieinstanties als PEGI en ESRB die we in het westen kennen. Eenmaal goedgekeurd dienen ze zich in de vrijehandelszone van Shanghai te vestigen. Dit bijvoorbeeld kan zoals Microsoft dat laatst deed, door een joint venture met het Chinese BesTV New Media op te richten.

Het blijft echter de vraag wat China met populaire doch gewelddadige gametitels als GTA V doet, want over individuele spellen is nog niets bekend. Hoe dan ook; Chinezen zijn straks niet meer aangewezen op de zwarte markt, waar consoles voor grif geld over de toonbank gingen, of louter PC-games.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *