China komt met concurrent voor Android en iOS

China komt met concurrent voor Android en iOS
De Chinese overheid heeft het klaarblijkelijk helemaal gehad met de monopoly die Apple en Google hebben op de markt van mobiele besturingssystemen. Er komt daarom met een staatsplatform voor telefoons en tablets.

China Operating System

Hiervoor heeft de Chinese regering volgens Engadget de handen ineengeslagen met het bedrijf Shanghai Liantong en het ISCAS (Institute of Software at the Chinese Academy of Sciences). Gezamenlijk willen ze COS op de markt brengen, dat staat voor China Operating System.

De reden hiervoor is dat China het monopoly van buitenlandse besturingssystemen wil doorbreken. Daarnaast kunnen ze met een eigen OS betere clouddiensten voor Chinezen verschaffen en de Chinese taal beter integreren. Oh, en grote kans dat het vol zit met trackers, backdoors en censuur. Het systeem zal gebaseerd zijn op Linux, wanneer het uitkomt is nog onduidelijk.

Het logo van COS
Het logo van COS

HTC Sense much?

We hebben een aantal screenshots van het China Operating System verzameld uit onderstaande hilarische video. Zoals je kunt zien heeft het veel weg van Android, en komen we op een aantal telefoons de softwarelaag Sense van HTC tegen. Niet zo gek, die schijnt namelijk nauw bij het project betrokken te zijn.

[gv data=”Bvv-eXIcQug”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/China_Operating_System/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *