China presenteert ’s werelds eerste tram op waterstof

Waterstoftram
Als je ooit in een grote stad in China geweest bent, zul je wel weten hoe dicht de smog is die daar in de lucht hangt. Tijd om er wat aan te doen dus, bijvoorbeeld met ’s werelds eerste tram op waterstof.

Er zullen stappen ondernomen moeten worden om het aantal mondkapjes in het straatbeeld te verminderen, en deze futuristische tram is zeker een mooie eerste stap in de goede richting. Het openbare vervoersmiddel rijdt op brandstofcellen, die enkel waterdamp uitstoten.

Bijtanken
De tram van CSR heeft een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur en moet bijtanken na zo’n honderd kilometer. Gelukkig duurt dit bijvulproces maar een paar minuten. Het enige probleem is dat er nog maar erg weinig rails aanwezig zijn in China waar deze tram overheen kan rijden.

Het land zegt echter wel van plan te zijn om dit netwerk uit te breiden naar tweeduizend kilometer. Als de bevolking vervolgens ook bereid is om hier gebruik van te maken, kan dat een flinke verbetering voor het milieu opleveren, vooral in de grote steden. Bekijk hieronder een video van de lancering van de waterstoftram.

[gv data=”o9QAV_orYsc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *