China stopt handel in Bitcoin, koers dondert omlaag

China stopt handel in Bitcoin
Pijnlijke klapper voor de cryptomunt. Schommelde de koers de afgelopen dagen nog rond de 900 dollar per Bitcoin, nu China de munt opnieuw verder aan banden legt is de koers gehalveerd.

Eerder liet de Chinese centrale bank weten dat financiële instellingen in het land geen Bitcointransacties meer mogen uitvoeren. Nu voegt de overheid daar aan toe dat betalingen aan handelsplatformen in ruil voor de virtuele munteenheid ook verboden zijn. Ergo, Chinezen kunnen bij grote Bitcoinboeren als BTC China geen BTC meer kopen. Alleen het omgekeerde, BTC ruilen voor Chinese yuan, is nog mogelijk.

Dit resulteerde in een flinke koersval. Rond het middaguur was de waarde gezakt tot 330 euro. Inmiddels zit er weer een kleine stijging in.

Bitcoin koersval 18 december

De stijging van 5.000 procent die de Bitcoin dit jaar heeft meegemaakt is voor een groot deel te danken aan Chinese investeerders. We zijn dus benieuwd wat de koers gaat doen nu de munt weinig toegevoegde waarde meer heeft in China. Zou De Nederlandsche Bank dan toch gelijk krijgen met hun waarschuwing?

Lees ook: tien aparte dingen die je met Bitcoin kunt kopen

Nog geen reacties

  1. Misschien een verstandige zet van de overheid om hun burgers te beschermen, maar dat zal pas over langere tijd duidelijk worden.

    Dat de koers inzakt is niet zo verrassend. Alle chinezen moeten nu plots hun bitcoins omwisselen dus de markt wordt overstroomd. Het zal zichzelf wel weer herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *