China werkt aan laser om drones uit de lucht te schieten

Drone-Kanon
De kans is groot dat drones steeds vaker in ons straatbeeld zullen verschijnen, maar daar willen ze in China nog even niet aan denken.

Xinhua, het officiƫle Chinese persbureau, zegt dat het laserwapen in samenwerking met de China Academy of Engineering Physics (CAEP) in elkaar is gezet. Het wapen zou een vliegende drone binnen vijf seconden uit de lucht kunnen halen, in een straal van 2 kilometer. De keuze is op lasers gevallen door de nauwkeurigheid. Nu worden drones voornamelijk door snipers en helikopters uit de lucht geknald, maar dat gaat niet altijd vlekkeloos. Na tests met meer dan dertig drones lag het slagingspercentage van dit nieuwe wapen op honderd procent.

Rondrijden
Het lasergeweer zal geĆÆnstalleerd worden in voertuigen, zodat ze naar allerlei plekken heengereden kunnen worden. Volgens de CAEP kan het hierdoor gebruikt worden tijdens grote evenementen in dichtbevolkte gebieden. Er zitten slechts een paar voorwaarden aan het kanon: zo kan de drone maximaal 500 meter hoog vliegen met een snelheid van maximaal 50 meter per seconde. Op dit moment worden er alweer nieuwe lasers ontworpen die weer op grote hoogten uitblinken.

Terrorisme
Volgens China is een dergelijk wapen hard nodig, omdat de kans steeds groter wordt dat terroristen drones gaan misbruiken om aanslagen te plegen. De vliegende robotjes worden steeds gemakkelijker (en goedkoper) om te maken, dus kunnen ze ook door terroristen ingezet worden om gebieden in kaart te brengen of aanvallen uit te voeren.

EĆ©n reactie

  1. Maximaal 500m hoog en max 50m/s, voor de “grondtroepen”, ja. Zal vast niet lang duren tegen dat ze die laser in een eigen drone inbouwen. Dat gaat nog iets worden, een echte drone-war. Lijkt wel een videospelletje dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *