Deze Chinese telefoonmaker komt met high-end smartphone

Xiaomi Mi 4c
Xiaomi, de telecomgigant uit China, heeft een luxe high-end smartphone gepresenteerd voor een flink lage prijs. Value for money, much?

De telefoon gaat gebukt onder de naam Mi 4c en wordt geplaatst onder het vlaggenschip Mi 4. Dat de smartphone gebukt gaat onder zijn grote broer wilt niet zeggen dat de telefoon niks kan. In tegendeel. De specs zijn veelbelovend.

De telefoon heeft een 5-inch scherm dat draait op een 64bit-processor in samenwerking met de Qualcomm Snapdragon 808. Volgens Xiaomi is het de eerste smartphone die gebruikt maakt van deze chip. De camera aan de achterzijde heeft 13-megapixels en aan de voorkant tref je er 5 aan. Modern dat de telefoon is, beschikt de Mi 4c over het vernieuwde USB Type-C en de nieuwe Quick Charge technologie. Dit moet er voor zorgen dat de telefoon in 60 minuten voor 40% is opgeladen.

Er komen twee versies. Een 16GB-versie met 2GB aan RAM geheugen en een 32GB-versie. Deze heeft zelfs 3GB aan RAM geheugen. De toestellen worden geleverd met MI UI 6 software en een nieuwe versie van dit mobiele OS komt er binnenkort aan. Het is ook mogelijk om Android (v5.1.1 Lollipop) op de telefoons te installeren.

Als je de specs zo leest en het toestel ziet verwacht je een serieus prijskaartje. Maar zoals we Xiaomi kennen wordt juist hierop de aandacht gevestigd. Het toestel gaat namelijk slechts 200 Amerikaanse dollar kosten. Of we de Mi 4c in Nederland kunnen gaan verwachten is nog even afwachten. Het bedrijf heeft eerder dit jaar al aangegeven te willen uitbreiden naar Europa.

[gv data=”Z2ikE1lgyGo”][/gv]

3 reacties

  1. Ik ben fan van Xiaomi, sinds ik tweeënhalf jaar terug de Mi2s kocht. Beste smartphone die ik ooit gebruikte. Eeuwig zonde dat ze de 800 MHz band van het 4G netwerk niet ondersteunen met hun telefoons. Dat maakt hun toestellen alleen interessant voor T-Mobile abonnees.

    Toch ook wel een beetje een dingetje aan het worden; alle topmerken uit China (Xiaomi, Meizu, LeTV, Oppo, OnePlus, Zopo, ZTE, etc.) hebben 4G telefoons zonder dat deze voor Europa belangrijke 4G frequentie wordt ondersteund. Ze zijn er wel, maar dan moet je het echt doen met B-merken als Elephone, Doogee, Oukitel, enz. Ik heb nu een Elephone P3000S maar dat is qua bouwkwaliteit en support toch een klap minder. De enige uitzondering is Huawei/Honor; die maakt nog wel EU versies van hun toptoestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *