China’s Xiaomi gaat in het westen smartphones verkopen

Een Xiaomi telefoon
Een telefoonfabrikant uit het verre oosten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Toch is het marktaandeel gigantisch in thuisland China en komen ze naar Amerika en Europa.

Xiaomi is momenteel een van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld. Het Chinese bedrijf heeft daarom ambities om wereldwijd zijn telefoons te gaan verkopen. Op dit moment verkoopt het bedrijf al accessoires, waaronder selfie-sticks, in Europa en Amerika. In een later stadium hopen ze smartphones te gaan slijten in deze regio. Het idee komt van CEO Hugo Barra, die recent op een conferentie aangaf te willen uitbreiden met zijn bedrijf.

Het plan staat momenteel nog in de kinderschoenen. Barra heeft aangegeven alle mogelijkheden te gaan bekijken en eerst met een goed plan te komen voordat er groen licht wordt gegeven.

7 reacties

  1. En zo gaat de markt veranderen. Waar iedereen eerst voor de iPhones en Galaxy’s zullen gaan, zullen over enkele jaren overgaan naar goedkope chineze smartphones. Want deze doen precies wat de consument willen.

  2. Mijn vorige toestel was de Xiaomi M2S en dat was de beste smartphone die ik in zes jaar heb gehad. Het enige dat ontbrak was 4G ondersteuning. Nu heb ik een Elephone, maar dat is het net niet. Ik hoop van harte dat de Mi5 die op stapel staat, behalve de 1800MHz ook de 800 MHz frequentie ondersteunt, want dáár ontbrak het nog aan bij de Mi4.

    Ook hun accessoires zijn puik; hun powerbanks behoren tot de betere, zeker als je naar de prijs kijkt en recent kocht ik hun in-ear Piston oordopjes, voor een bedrag van ruim onder de 20 euro heb je iets wat zich prima kan meten met de dure Europese en Japanse merken.

  3. Sinds een maand meer dan tevreden gebruiken van de Xiaomi Redmi 2 16GB. De beste telefoonkoop ooit in mijn leven geweest en raad de Xiaomi sindsdien iedereen aan. Grootse voordeel als de telefoon naar EU komt is dat de telefoon bij eventueel defect niet helemaal op eigen kosten naar Chiina hoeft. Ben wel benieuwd wat de prijs gaat doen…

  4. Dat blijft inderdaad de grootste vraag. Ik verwacht echter niet dat het gigantisch veel zal zijn. Je zal je echter wel moeten afvragen of je voor een nieuwe zal gaan of voor een tweede hands.

    Ik heb de Huawei P6 en de P7 gehad, en echt na 4 maanden, koste de telefoon nog maar de helft. Dit heeft natuurlijk niets met de Xiaomi te maken, maar mijn verwachtingen zal zijn dat het net zo zal lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *