Chinezen gaan kanker te lijf met injecties vloeibaar metaal

Terminator T1000 liquid metal
Chinese onderzoekers denken dat sommige soorten kanker kunnen worden bestreden door vloeibaar metaal in de patiƫnt te injecteren.

Wanneer we het hier over vloeibaar metaal hebben, dan denken we al snel aan Apple en niet aan Chinese wetenschappers die behandelingen voor kanker onderzoeken. Maar volgens een team wetenschappers van de Tsinghua Universiteit in Beijing onder leiding van Qian Wang, kan vloeibaar metaal worden gebruikt om de bloedtoevoer naar tumoren te blokkeren, waardoor de tumor zal afsterven.

Deze benadering is niet uniek, want er zijn al verscheidene onderzoeken gedaan waarbij de bloedtoevoer naar een tumor werd geblokkeerd. Hierbij werden propjes, soorten gel, ballonnetjes, lijm en andere typen obstakels in de aders aangebracht. Probleem was in alle gevallen dat geen van de oplossingen op een langere termijn voor een permanente blokkade zorgt. De aangebrachte obstakels konden door het bloed worden verplaatst of de ader werd niet volledig afgesloten. Met vloeibaar metaal zou dit volgens de Chinezen beter moeten werken.

Vloeibaar metaal injecties tegen kanker

Op muizen, ratten en varkens is geƫxperimenteerd met twee soorten vloeibaar metaal. Puur gallium dat een smeltpunt heeft bij 29 graden celcius en een mengsel van gallium indium dat een iets hoger smeltpunt heeft. Het was in eerste instantie belangrijk om vast te stellen dat deze metalen geen vergiftigende werking hebben op het lichaam. Gebleken is dat de proefdieren het metaal goed konden verdragen.

Om ervoor te zorgen dat het vloeibare metaal zich bij het injecteren niet direct verspreid naar gebieden waar je het niet wilt hebben, worden de betreffende aders tijdelijk afgesloten zodat het metaal kan stollen. Desondanks werden er bij de proefdieren toch toch op andere plekken in het lichaam kleine deeltjes metaal gevonden. Een ander probleem is dat het lichaam zich aanpast en er nieuwe aders ontstaan om taken van de geblokkeerde aders over te nemen.

De behandelmethode lijkt veelbelovend, maar er moet nog behoorlijk wat onderzoek verricht worden. Volgens de wetenschappers zou de methode ook kunnen worden gebruikt om een tumor te injecteren met vloeibaar metaal en deze vervolgens met een lichte elektrische spanning te verhitten om op die manier de kankercellen te vernietigen. Bijzondere wetenschap, maar we zullen voorlopig nog geen mensen injecteren met metaal als behandeling tegen kanker. (via: medium.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *