Chinezen jatten Apple’s 3D Touch sneller dan Samsung

ZTE Axon Mini
Het leek erop dat het nog wel even zou duren voor er een Android-toestel met een drukgevoelig scherm zou verschijnen, maar deze Chinese fabrikant brengt al in november een model op de markt.

Het drukgevoelige scherm is helemaal hot sinds Apple de iPhone 6s met 3D Touch introduceerde. Huawei kondigde al aan dat de Mate S een soortgelijke display zou krijgen, terwijl ook Samsung werkt aan een telefoon met 3D Touch-functies. ZTE is de twee bedrijven echter te snel af, want ook de nieuwe Axon Mini krijgt een drukgevoelig scherm.

Het is nog niet bekend wat het drukgevoelige scherm toevoegt aan het ZTE-toestel. De fabrikant heeft aangekondigd dat het gebruikt zal worden voor de bediening van de telefoon, in games en voor de beveiliging van je telefoon. Ook de rest van de specificaties klinken interessant. Zo krijgt de Axon Mini een 5,2″ Full HD-scherm en een Snapdragon 615-processor met 3GB aan werkgeheugen.

ZTE Axon Mini

De Axon Mini beschikt verder over allerlei sensoren om je vingerafdruk, ogen en stem te scannen. Op die manier is het onder andere mogelijk om de telefoon te ontgrendelen of berichten te dicteren. Het toestel draait op Android 5.1, maar het is nog niet bekend of ZTE ook een Android 6.0-update uit zal rollen.

De ZTE Axon Mini is vooralsnog alleen via Chinese webshops te reserveren en kost daar zo’n 310 euro.

Nog geen reacties

 1. Zwaar kortzichtig weer. Technologie is echt niet binnen een weekje te kopiëren en te implementeren. Hot kan ik het ook niet noemen, misschien in jouw hoofd, maar het mijne niet. Oftewel enkel bij de vaste klanten van Apple is het hot.

  Vraag me af wanneer Apple met een hybride zoals de Surface komt, andere fabrikanten hebben dat immers al enkele jaren terug van Apple gekopieërd…

   • @Donstil: Als je Apple hun eigen “verkoopcijfers” mag/wil geloven, dan wel ja.

    iSheeps roepen maar wat; nu is alles met “Force Touch” een kopie omdat Apple de eerste “is” (denkt te zijn), [url=http://www.theverge.com/2015/9/2/9244015/huawei-mate-s-force-touch-availability-price](hallo Huawei Mate S)[/url].
    Maar zodra ze met een functie komen wat al een tijdje bestaat dan is het ineens weer hoe het is verwerkt in het apparaat en hoe de “beleving” is.

  • @frietjemet: Daarbij was de Huawei Mate S eerder op de markt met touch force dan apple met hun 3D touch, heeft Apple het dan van Huawei gejat en binnen twee weken op hun Iphone gezet?

   Zeer kortzichtig artikel weer dit, het druipt van de Apple Love, en begrijp me niet verkeerd. Gebruik thuis ook Apple producten Imac, Macbook pro en een Ipad maar deit soort artikelen zijn wel heel sneu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *