Chinezen maken nieuwe iPhones met oude onderdelen

iPhone's in China opgeknapt
Handige Chinezen hebben een lucratief handeltje bedacht. Ze kopen oude, kapotte, iPhones op en combineren onderdelen daarvan om werkende exemplaren te maken. Die iPhone’s worden vervolgens weer voor de nieuwprijs verkocht.

Het combineren van oude onderdelen tot iets dat wel werkt is op zich helemaal niet verkeerd, maar het feit dat deze telefoons als nieuw worden verkocht gaat wel een beetje ver. In Shenzhen, vlakbij de grens met Hong Kong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China is inmiddels al een levendige industrie ontstaan rondom deze opgeknapte iPhone’s.

“The only way to tell is to open up and look inside and who does that when they buy a new phone? They are carefully polished to make them indistinguishable from new devices.”

Je voelt je volgens mij best genaaid als je de hoofdprijs hebt betaald voor een iPhone waarvan achteraf blijkt dat het een samengesteld toestel is. De Chinezen die hierbij betrokken zijn schijnen zelfs in staat te zijn om codes op de iPhones te zetten zodat ze ook qua software lijken op nieuwe iPhone’s.

We hoorden eerder al een verhaal dat Chinezen replica onderdelen opstuurden naar Apple in de hoop dat ze er echte iPhone onderdelen voor terug kregen. (via: telegraph.co.uk)

4 reacties

  1. Met refurbishen is niks mis mee. Helpt alleen maar e-waste verder omlaag te drukken. Echter refurbished spul als nieuw verkopen is gewoon een ordinaire scam. Ik vraag me wel af hoe ze de toestellen van een nieuw IMEI en SN voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *