Chinezen stoppen internetverslaafden in opvoedkampen

Push!
Aan computers vastgekoekte tieners die nooit buitenkomen, ook in China ervaart men dit fenomeen. Omdat het om steeds meer jongeren gaat, schieten de opvoedingskampen als paddenstoelen uit de grond.

Er zijn inmiddels meer dan 250 opvoedkampen waar leraren en militaire instructeurs de computer- en internetverslaafde jeugd van China weer op het rechte pad probeert te krijgen. De tieners zijn er vaak -onvrijwillig- heen gestuurd door hun ouders, die zich geen raad meer wisten met hun kroost dat het liefst ieder moment van de dag naar een scherm staart. Volgens Reuters is dit een toenemend probleem, omdat steeds meer jongeren de druk van een competitieve samenleving met 1,3 miljard mensen niet meer aankunnen en hun uitvlucht zoeken in de virtuele wereld.

Volgens Xing Liming, een officier bij de opvoedingskampen, zijn de tieners vaak in slechte conditie. “Hun obsessie voor het internet heeft hun gezondheid geschaad, hierdoor zijn ze niet meer in staat om deel te nemen aan de maatschappij en het normale leven.” Hoe ze dit rechtzetten? Wel, door ze een tijd lang in een militaire omgeving te stoppen, waar ze moeten schoonmaken, koken en een zware fysieke training moeten ondergaan. Tijdens deze training, die doorgaans vier tot acht maanden duurt, krijgen ze ook muziekles en leren ze over de Chinese leeuwendans.

Van computerscherm naar militaire dril
Chinezen stoppen internetverslaafden in strenge opvoedkampen

Studenten leren hoe je correct buigt
Chinezen stoppen internetverslaafden in strenge opvoedkampen

Marcheerles
Chinezen stoppen internetverslaafden in strenge opvoedkampen

Nog geen reacties

  1. Achteraf hadden mijn ouders dit best mogen doen. Nu zit ik gemiddeld met drie schermen en een mobiel in mijn hand versmolten mijn werk te doen en ter compensatie 3 dagen in de week in de sportschool.

    *zucht* had ik maar een vak geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *