Christian Bale wordt Steve Jobs in nieuwe film

Auteur: , 4 Reacties
 Christian Bale wordt Steve Jobs in nieuwe film

In de aankomende biopic over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs zal Christian Bale in de rol van Steve Jobs kruipen.

Dat heeft scenarist Aaron Sorkin laten weten.

Na de dood van Jobs in 2011 waren filmstudio’s er als de kippen bij om het leven van de excentrieke Apple-man te verfilmen. Al snel werd bekend dat er twee films over Jobs in de steigers stonden. Het officieuze ‘jOBS’, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, verscheen vorig jaar en werd bijzonder lauw onthaald. Het kijken niet waard. Het is voor Jobs-fans dus te hopen dat de officiële biopic, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacsson, het beter doet.

Dat Aaron Sorkin, bekend als scenarist van onder meer The Social Network, het scenario voor zijn rekening neemt was al langer bekend. Het bleef echter gissen wie de rol van Steve Jobs op zich zou nemen. Onder meer Matt Damon, Leonardo Dicaprio, Bradley Cooper en Christian Bale werden genoemd als mogelijke kanshebbers.

Sorkin heeft tegen Bloomberg gezegd dat het uiteindelijk Christian Bale is geworden. “We wilden de beste acteur in een bepaalde leeftijdscategorie, en dat is Chris Bale”, verduidelijkt Sorkin. Bale, bekend van American Psycho, The Prestige en zijn rol als Bruce Wayne in Nolans Batman-trilogie, hoefde ook geen auditie doen. “Er is gewoon een vergadering geweest. Het wordt ook een extreem moeilijke rol. Hij moet meer woorden zeggen in deze film dan de meeste acteurs in drie films samen.”

De regie was oorspronkelijk in handen van David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network), maar de filmstudio koos finaal voor Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) als regisseur. De opnames zullen in de komende maanden beginnen.4 reacties

Veel betere acteur voor de rol van Steve Jobs.
Na American Hustle ben ik nog grotere fan van Christian Bale geworden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).