Chrome-extensies eindelijk alleen via Store te installeren

Google voorkomt een hoop gezeur met de update
Eindelijk verandert Google de manier waarop extensies geïnstalleerd kunnen worden.

Google Chrome voert langzaam eindelijk een update voor de browser uit die al sinds de launch van Chrome geïmplementeerd had moeten zijn. Extensies zijn vanaf september namelijk niet meer direct via websites te installeren; alles gaat via de Chrome Web Store.

Dat laat het miljardenbedrijf achter Chrome in een blogpost weten. Tot dusver was het mogelijk om via links op een website direct extensies te installeren. Volgens Google zorgde dat voor veel verwarring bij gebruikers, omdat hun ervaring met de browser ‘onverwacht’ veranderde als ze een extensie hadden geïnstalleerd.

Afgezien van het feit dat Google hiermee de schuld bij de gebruiker legt, ontstaan er zeker regelmatig onverwachte situaties als websites met misleidende downloadlinks een extensie kunnen installeren. Zo werden extensies tot voor kort gebruikt om ongewenst via jouw browser cryptocurrency te minen.

De kans dat een gebruiker ‘per ongeluk’ een extensie installeert wordt vanaf september een stuk kleiner. Na zo’n 8 jaar worden gebruikers nu eindelijk geforceerd om eerst in de Chrome Web Store te kijken wat ze nu precies installeren. Het moge duidelijk zijn, ik begrijp niet waarom het direct kunnen installeren van extensies überhaupt ooit heeft bestaan.

Ondertussen zijn natuurlijk niet alle Chrome-extensies kwaadaardig en kunnen de uitbreidingen van je browsen je ontzettend veel plezier opleveren. Zo schreven we een lijstje van 7 extensies die je Netflix-ervaring stukken beter maken. Ook is Google’s eigen ad blocker een goede stap in de richting voor balans tussen inkomsten voor een site en de gebruikerservaring van de bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *