Chrome imiteert Android functies [video]

Auteur: , Geen reacties
Chrome OS touchscreen

Zien we straks überhaupt nog een verschil tussen de twee?

Het is geen geheim dat Google probeert om haar besturingssysteem Chrome OS meer te laten lijken op Android, met als meest recente update dat Chromebooks ook Android apps kunnen draaien. Het bedrijf probeert nu echter om ook de Android interface te imiteren in Chrome OS.

In de nieuwe Chrome OS bèta is er namelijk ruimte voor een meer touch-vriendelijke versie van Google’s besturingssysteem. De nieuwste Canary build (zoals Chrome’s meest experimentele updates lieftallig worden genoemd) beschikt bijvoorbeeld over een launcher met zoekfunctie die je omhoog swipet om mee apps te tonen, vergelijkbaar met Android. Ook kun je zoeken aan de hand van spraakinvoer.

Hoewel deze nieuwe features een stuk experimenteler zijn dan de ‘reguliere’ bèta, komen de meeste functies die ooit in Canary builds te vinden waren uiteindelijk in de officiële versie van Chrome OS. In onderstaande video zie je hoe de nieuwe features van deze Canary build werken.

Aangezien er heel wat ongeteste features in de bèta zitten, werkt deze versie dan ook naast je reguliere Chrome OS. Wil je zelf een kijkje nemen naar wat er zich in de nieuwe Canary build bevindt, bekijk dan de code.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).