Chrome kampt met vastlopers na Windows 10 update

Windows 10
Er wordt aan gewerkt.

Wie de grote update van Windows 10 in april heeft geïnstalleerd kampt mogelijk met een probleem. Google Chrome kan regelmatig bevriezen na installatie van de update. Microsoft is inmiddels op de hoogte van de issues en werkt aan een fix. Het Amerikaanse techbedrijf verwacht volgende week dinsdag de fix live te hebben.

In de tussentijd kunnen Windows 10-gebruikers zelf proberen het euvel te verhelpen. Klik bijvoorbeeld op de Windows knop en voer vervolgens het commando control, shift en B uit. Als je vanaf een laptop werkt, dan kan het helpen om het scherm dicht en weer open te klappen. Wie deze handelingen uitvoert kan Chrome weer tot leven wekken. Mochten deze tips niet helpen, dan zul je echt tot aanstaande dinsdag moeten wachten.

In de tussentijd kun je gebruik maken van een andere browser zoals bijvoorbeeld Firefox of Safari. Het is op dit moment niet bekend hoe de bug tot stand is gekomen. Voordat Microsoft een nieuwe (grote) update uitrolt, vinden er de nodige tests plaats. Ook met applicaties van derden. Helaas kon het techbedrijf toch niet voorkomen dat Chrome niet goed overweg kan met de laatste update voor Windows 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *