Chrome waarschuwt voor malafide webshops

Hoe zie je dat een webshop onveilig is?
Hoe zie je nou snel of een webshop ok is?

Nou installeer Chrome en deze browser vertelt je meteen of een webshop te vertrouwen is. Dat meldt Google op haar Chromium Blog. Chrome gaat pagina’s die wel wachtwoorden en creditcardgegevens verzamelen, maar niet zijn voorzien van de veiligere https-verbinding aanmerken als onveilig.

Pagina’s die niet zijn voorzien van de https-verbinding zullen gelabeld worden als onveilig in de adresbalk van de browser. Google wil dat uiteindelijk alle webpagina’s overstappen op https.

Meer dan de helft van alle websites die geopend worden in Google Chrome, maken overigens nu al gebruik van deze versleutelde verbinding. Door de communicatie te versleutelen tussen de browser en webserver is de informatie beter bestand tegen hackers en andere kwaadwillenden. Zo kun je op een veilige manier bankzaken regelen en andere gevoelige informatie bekijken.

Ondanks de progressie die het internet gemaakt heeft, is er nog een lange weg te gaan. Van de 100 best bekeken websites (buiten Google-sites), maken er slechts 34 gebruik van een https-verbinding.

Wist je trouwens dat je Chrome ook offline kunt gebruiken?
En zo waarschuwt Chrome je voor nepnieuws.

Nog geen reacties

  1. Best handig!
    sinds deze week heb ik ook ineens Google purchase protection in een aantal webshops waar ik dingen koop, aan het einde bij de checkout komt er een popup en kun je gratis de google purchase protection activeren. De store moet wel een trusted google store zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *