Chrome waarschuwt voor malware voordat de site geladen is

Chrome-Anti-Malware
Google’s browser beschermt haar gebruikers al tegen onbetrouwbare downloads, en gaat dit nu ook doen voor websites die malware bevatten. De sites in kwestie krijgen niet eens de kans om te laden.

De browser gooit een groot rood scherm in je gezicht zodra je op het punt staat om een website te bezoeken die volgens Chrome niet te vertrouwen is. Vooral websites die proberen om malafide software op je pc te krijgen, zullen hierdoor tegengehouden worden.

Kwaadwillende advertenties opgelet
Ook advertenties die in de zoekresultaten verschijnen, zijn niet altijd te vertrouwen, en daarom onderneemt Google ook op dat gebied actie. Niet alleen krijgen zoekresultaten een markering als ze onbetrouwbare programma’s bevatten, alle Google advertenties met malafide software worden zorgvuldig opgespeurd en verwijderd.

Chrome-Waarschuwing

Ondertussen benadrukt Google dat eigenaren van websites zich aan kunnen melden bij de Google Webmaster Tools. Hierdoor blijf je op de hoogte als Google iets onbetrouwbaars tegenkomt op je website, en krijg je direct tips die je helpen om van de problemen af te komen.

Veiliger internet
Volgens de blogpost van Google werken ze constant aan een beter internet, dat dankzij deze nieuwe maatregelen weer een stukje veiliger is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *