Cicret Bracelet projecteert smartphone op je onderarm

Circret-Bracelet
Dit kleine armbandje maakt van je arm een touchscreen, waarop vervolgens een smarthpone-scherm op wordt geprojecteerd. Er is zelfs videobewijs van.

De Franse startup Cicret ontwikkelde een armbandje die de droom van iedere scienceficitionfan in vervulling laat gaan: een touch screen op je onderarm waarmee je jouw smartphone kunt bedienen. Dat ziet er niet alleen futuristisch uit, het is volgens de makers ook nog eens heel handig als je snel iets wilt opzoeken of in bad zit en je jouw telefoon geen waterschade op wilt laten lopen.

Werkend prototype
In onderstaande video toont Cicret een werkend prototype van hun projectie-armband, die middels sensoren reageert op de aanrakingen op je onderarm. Door je pols snel heen en weer te draaien activeer je de projectie, waarna je jouw blote onderarm kunt gebruiken als smartphone. Niet geschikt voor in de winter dus, want zo te zien werkt de armband niet als je lange mouwen of een jas aan hebt.

Echt of nep?
Het is natuurlijk nog maar de vraag of hun uitvinding ooit werkelijkheid wordt, maar op hun website zijn ze al een crowdfundingcampagne begonnen om genoeg geld in te zamelen voor de productie van de Cicret Bracelet. Verschillende mensen zetten echter hun vraagtekens bij onderstaande video, en beweren dat ze hier om een nep product te maken hebben. Oordeel zelf maar door onderstaande video te bekijken, het idee is in ieder geval erg tof.

[gv data=”9J7GpVQCfms”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Natuurlijk is het nep. Als je goed kijkt, zie je met momenten dat de projectie op één punt blijft in de video, terwijl die eigenlijk moet mee bewegen met z’n arm natuurlijk.

    Weer de zoveelste startup die veelbelovend is, en niets van in huis gaat komen.

  2. Nou dat dit getrukeerd is ligt voor de hand, echter het idee alleen is al een prijs waard en wanneer men hierop verder borduurt komt het wel in orde, en dan is succes gegarandeerd volgens mij.En ik heb al lang geleerd dat de techniek nergens voor staat en met een beetje stimulans werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *