Cijfers: Nederlanders internetten zich helemaal suf

Auteur: , Geen reacties
Roamingkosten

Een explosieve groei ten opzichte van voorgaande jaren.

Niet alleen onze smartphones worden steeds beter (en groter), ook de mobiele abonnementen die we voor onze toestellen afsluiten lijken gestaag te groeien. Uit de cijfers van Telecommonitor 2016 van de Autoriteit Consument & Markt zien we dat Nederlanders meer gebruikmaken van mobiel internet dan ooit tevoren.

Vorig jaar werd er in totaal 185 miljard MB verbruikt qua mobiel dataverbruik. Een stijging van maar liefst 63 procent ten opzichte van 2015, waarin we met z’n allen goed waren voor een totaalverbruik van 113 miljard MB. Logischerwijs dalen het aantal verstuurde SMS-berichten dan ook.

Deze stijging heeft te maken met het feit dat consumenten steeds grotere bundels afsluiten, maar ook beschikken over steeds sneller internet. Denk bijvoorbeeld aan de groei en landelijke dekking van het 4G-netwerk. Ook mobiele aanbieders zonder eigen netwerk (vaak prijsvechters) kennen een groei in 2016.

Daarnaast stijgt het aantal slimme apparaten (Internet of Things) gestaag. Het aantal simkaarten voor apparaten die communiceren via internet zoals vuilnisbakken, alarmsystemen en rookmelders en dergelijken is van ruim 1,2 miljoen eind 2013 naar bijna 4 miljoen eind 2016 gestegen. Al met al kun je stellen dat ons land een stuk slimmer én mobieler is geworden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).