Cijfers: Netflix derde videodienst in Nederland

Auteur: , 2 Reacties
Nederlandse Netflix Original komt eraan

The only way is up.

We hoeven je vast niet meer ervan te overtuigen dat Netflix een heel grote speler aan het worden is in de Nederlandse videowereld. Dit en het grote succes in het buitenland laat Netflix enorm groeien. Vandaag heeft Telecompaper een rapport gepubliceerd waarin staat dat Netflix de op twee na grootste is qua tv- en videodienst in Nederland.

Een hele prestatie gezien de grote concurrentie. Op dit moment hoeft het alleen Ziggo en KPN voor zich te dulden. Deze organisaties bieden ook tv-diensten aan, waardoor je niet geheel kunt spreken van gelijkwaardige concurrenten. Toch zegt het meer dan genoeg dat Netflix andere concurrenten achter zich weet te laten die beide diensten aanbieden.

In totaal is de top 3 verantwoordelijk voor maar liefst 85 procent van de volledige omzet. De overige 15 procent is verdeeld onder meer dan 25 aanbieders. Enkele belangrijke spelers zijn Fim1, Pathé Thuis, Tele2, Videoland en T-Mobile.

Ook is er onderzoek gedaan naar premium-pakketten bij consumenten. Deze bedragen zorgen 6 procent van de volledige omzet van Ziggo, KPN en andere tv-aanbieders. De premium-zenders van Fox Sports realiseren het meeste omzet. Ook Ziggo Sport Totaal is gestegen in populariteit.2 reacties

Bizar dat het waardeloze ziggo zo hoog staat op meerdere lijsten.
Ik dacht dat we in Nederland wel wat bewuster waren qua prijs en kwaliteit verhoudingen. :’)
Beetje sad :/
@lolindir: Het gaat hier om de omzet van de markt, Netflix is goed voor 12% en Ziggo en KPN zijn samen verantwoordelijk voor 73% van de totale TV en Video omzet in Nederland. Dus, iedereen die een Ziggo of KPN abbo heeft, telt in dit onderzoek mee. Als je zou kijken naar alleen Video on Demand en dan naar kijkuren ipv omzet, zal Netflix de eerste plek innemen.
Het blijft altijd even goed zoeken als een bron het heeft over ‘de grootste’. De grootste in wat wordt dan bedoeld.. Veel mensen zullen Ziggo VoD hebben maar het noooit gebruiken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).