Cijfers: zo bang moet Fortnite van Apex Legends zijn

Apex-Legends-Fortnite
Nieuwe Battle Royal Games breekt alle records en Epic Games grijpt in.

Nog niet zo lang geleden was Fortnite de onbetwiste Battle Royal game met ongekende populariteit. Dat was vorige week plotseling afgelopen toen ontwikkelaar EA Apex Legends lanceerde. Dit nieuwe, gratis spel breekt alle records en heeft in een week tijd al 25 miljoen spelers. Ook verschijnen er overal op internet expertgidsen en startersgidsen.

Inmiddels zijn de eerste vergelijkingen met Fortnite gemaakt en daar wordt ontwikkelaar Epic Games niet blij van. Zo haalt Apex Legend gemiddeld 70.000 kijkers meer op Twitch dan Fortnite. Op topmomenten haalde Apex zelfs 150.000 kijkers meer. Overigens zijn de cijfers van Fortnite niet gezakt ten opzichte van daarvoor. Het is dus puur de eigen populariteit die Apex Legends in deze statistieken op één zet. Ook bekende Fortnite-spelers zoals Ninja en Dr DisRespect spelen inmiddels haast alleen Apex Legends.

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games voelt dat er iets moet gebeuren en heeft inmiddels ingegrepen. Zij plaatst in Google betaalde advertenties boven de resultaten van zoekopdrachten die mensen ingeven voor Apex Legends. Dit toont aan dat men serieuze concurrentie ziet in dit nieuwste Battle Royal spel. De Battle Royal tussen deze twee games wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *