Clarkson, Hammond en May willen een website beginnen


We hebben Autoblog toch al, maar blijkbaar is dat nog niet tot de heren ex-Topgear doorgedrongen.

Sinds hun vertrek bij de BBC regent het geruchten over de toekomstige escapades van de presentatoren. Het programma drijft natuurlijk grotendeels op het charisma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, dus kunnen ze zo ergens anders verder. Het positieve gevolg van hun ontslag bij de Beeb is dat we er in ieder geval een extra show bij krijgen en dat de Britse staatsomroep Topgear toch gewoon blijft maken.

In de herfst kunnen we de drie kwajongens ook nog verwachten met een eigen website, die ze DriveTribe gaan noemen. Deze RijStam (ja, in het Engels klinkt de naam beter) wil een brug slaan tussen allerlei verspreid opererende autoliefhebbers. En dat willen ze niet op zijn ouderwets doen, dat willen ze gaan doen door te segmenteren en allerlei verschillende soorten edits te maken van hun items die ze dan weer kunnen A/B-testen (om maar even wat marketinglingo in de groep te gooien).

Je schrijft je in voor de Tribe die het beste bij jouw voorkeuren past. Dus bijvoorbeeld klassiekers, Japanse wagens, Volvo’s of noem eens iets anders. Volgens Hammond is dat er nog niet voor autoliefhebbers. We zeggen het hier nog maar eens, ‘Guys, have you checked out Autoblog?‘.

Om nog maar eens even te wijzen op de onsamenhangendheid van de drie heren:

May proclaimed it a home for Volvo enthusiasts, Hammond drew comparisons to Twitch and TripAdvisor, and Clarkson compared it to YouPorn.

We zijn benieuwd wat ze ervan gaan maken en in hoeverre het wel of niet gaat overlappen met hun nieuwe 4K-show op Amazon Prime.

UPDATE 29 nov: de site is inmiddels live (incl een app) en Amazon heeft hier verder niks mee te maken. Op de site kun je foto’s, video’s en artikelen posten over auto’s, welke dan weer geliked (bumped) kunnen worden. Het ziet er leuk uit, maar voegt vooralsnog niet veel toe aan de enorme hoeveelheid social media die we al hebben/gebruiken.

15 reacties

  1. Drive doet al zoiets al ligt de nadruk misschien een beetje op VS. Pistonheads ook wel, vind ik.

    Autoblog en Jalopnik ook weer. Dus misschien missen ze iets als ze denken dat er nog geen site zou zijn?

  2. Ik zald de Boys een mailtje sturen.

    Zal schrijven dat een eigen website volledig overbodig is… Ze kunnen een Column krijgen hier op autoblog 🙂

  3. Klinkt als een paar snelle jongens die op de bekendheid (en het geld) van het TG-trio willen meeliften om een nieuwe website te lanceren. Op zich geen slecht idee trouwens, zolang het voor alle ‘klanten’ maar duidelijk genoeg wordt gemaakt dat het voor de TG-heren geen prioriteit zal zijn om actief te zijn op het nieuwe platform.

  4. En niet geheel toevallig maakte de BBC vandaag bekend dat het naast Top Gear ook met Extra Gear komt, een web-based show waarin de kijkers een kijkje achter de schermen krijgen bij Top Gear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *