Clutter: ook Microsoft wil je inbox overzichtelijk maken

Microsoft-Clutter
Onlangs introduceerde Google een slimme email-client met Google Inbox. Microsoft doet nu iets soortgelijks met haar Office Graph programma en de nieuwe Clutter-functie.

Hoe langer je Office 365 gebruikt, hoe slimmer de Clutter-functie wordt. Deze nieuwe optie kijkt namelijk naar je gedrag, de relaties die je hebt met mensen en welke mails je het eerst leest. Door dit met elkaar te combineren ontstaat er een inbox met alleen de allerbelangrijkste berichten, terwijl de onbelangrijke op een andere plek worden opgeslagen.

Overal clutteren
Alles wat tussen belangrijk en onbelangrijk in bungelt komt in een speciale folder aan de linkerkant van het menu, zodat je er gemakkelijk bij kunt als je alle belangrijke zaken afgehandeld hebt. Het handige aan Clutter is dat het over het internet synchroniseert, zodat je ook met Outlook en op je telefoon en tablet er je voordeel mee kunt doen. De Clutter-functie staat automatisch uit, dus zul je hem moeten activeren.

Onderstaande trailer legt het nut ervan nog eens uit. Samen met Google Inbox lijkt het ontvangen van mails steeds gemakkelijker te worden. Hopelijk worden alleen niet per ongeluk de verkeerde berichten in de ‘niet belangrijk’ folder gestopt. Om dit te voorkomen kun je Clutter trainen, door handmatig onbelangrijke berichten in de Clutterfolder te slepen.

[gv data=”uML5kmH5DYE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. dit bestaat al jaren onafhankelijk van welke email oplossing dan ook, het heet sanebox en als je het eenmaal gebruikt kan je niet meer zonder…

    http://www.sanebox.com

    leert ook door te slepen, en heeft allerlei mappen zoals @tomorrow, waardoor je een dag later het mailtje wel krijgt ( en @nextweek voor een week later)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *