Cocoon beschermt je huis met Infrasoon geluid

Cocoon
Dit slimme apparaatje merkt afwijkend geluid op, zodat ongewenste bezoekers direct ontdekt worden.

Er zijn tegenwoordig al genoeg gadgets die je huis beveiligen, maar Cocoon pakt het net even anders aan. Door te luisteren naar alles wat er in het huis gebeurt, leert de sensor vanzelf wanneer iets niet in de haak is. Ook infrasone geluidsgolven (geluid onder 20Hz) worden opgepikt, terwijl deze geluiden voor het menselijk oor niet te horen zijn. Eén Cocoon kan een volledig huis scannen, wat het een flink voordeel geeft op beveiligingscamera’s die slechts een bepaald zichtveld hebben.

Meer dan geluidssensor
Naast deze infrasone geluidssensor is er ook een normale motion sensor in Cocoon aannwezig, samen met een microfoon en HD camera met night vision en groothoeklens. Deze camera is er voor gemaakt als extra check. Zodra de Cocoon verdacht geluid oppikt, krijg je een seintje op je smartphone, waarna je de camera op afstand kunt activeren en via je smartphonescherm kunt bekijken.

Cocoon-overview

Het apparaatje schijnt ook ‘diervriendelijk’ te zijn, zodat het geen keihard alarm afgeeft als je kat onschuldig langsloopt. Op dit moment proberen de bedenkers van de veiligheidssensor geld op te halen op IndieGoGo om de productiekosten te vergoeden. Wat de betrouwbaarheid betreft, de makers staan bekend om het maken en daadwerkelijk afleveren van meerdere producten. Als je snel bent kun je nog de Early Bird-optie meepakken, zodat je in het vierde kwartaal van 2015 een Cocoon thuisgestuurd krijgt voor 249 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *