CoD: Black Ops 4 – Alle info over de Battle Royale-modus

Zombies in de battle royale-modus!
Een heleboel nieuw wapens, voertuigen, bekende omgevingen en zombies!

Gisteren dropte eindelijk de nieuwste Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout-trailer. De Battle Royale-modus was tot dusver nog gehuld in mysterie, maar de onderstaande trailer onthult zo’n beetje alles wat je maar zou willen weten over de nieuwe modus.

Iedere game moet een Battle Royale-modus hebben tegenwoordig. Voor veel titels is dat extra nutteloze content (Battlefield V had wat mij betreft totaal geen BR-modus hoeven hebben) maar Call of Duty zal in mijn optiek alleen maar verrijkt worden met deze nieuwe spin. De welbekende CoD gameplay loop is immers een beetje (lees: heel erg) saai aan het worden.

Op basis van de trailer kun je dan ook stellen dat Black Ops 4 totaal wordt omgegooid voor de BR-modus. Voertuigen zijn bijvoorbeeld een integraal onderdeel van de gameplay. Ook lijken eerdere geruchten over de damage die wapens doen bevestigd te zijn op basis van de zogenoemde ’time to kill’. Wapens doen in Blackout minder schade dan in de multiplayer-modus.

De reeds uitgekomen gigantische map van Blackout blijkt daarnaast gevuld met een hoop bekende locaties, waaronder Nuke Town, Hydro en een zombie-map uit de originele Black Ops. En wat blijkt? De ondode wezens zitten potverdorie gewoon in de modus! Ze zullen een stevige bedreiging voor spelers zijn, zowel op fysiek als op strategisch gebied. De monsters kunnen je flinke schade toebrengen, maar er eentje uitschakelen geeft tegelijkertijd je positie weg.

[gv data=”BjiaMBk6rHk”][/gv]

De welbekende leefbare cirkel heeft al een hoop verschillende varianten gezien over BR-games. Donder, vuur, gas en bliksem waren allemaal de dodelijke componenten van de niet begaanbare omgeving. In Blackout is die omgeving tevens gevuld met gas, maar in plaats van saai groen dodelijk gas, ga je waarschijnlijk trippen/hallucineren van dit paarse goedje.

Tot slot onthult de trailer allerlei gadgets om de gameplay zo divers mogelijk te maken. Sensoren, mobiele schilden, mijnen, prikkeldraad en de bekende RC-XD maken allemaal deel uit van het gevarieerde wapenarsenaal van Blackout. Oh, en wingsuits en een f*cking grapling hook maken hun opwachting in de Battle Royale-modus. Quad’s en helikopters zijn dus niet de enige manier om de gigantische map (waarschijnlijk voor 80 spelers) over te bewegen.

Op 10 september start er een nieuwe beta-fase voor Blackout; alleen PlayStation 4-gebruikers kunnen hieraan meedoen. Wanneer PC- en Xbox One-spelers de game kunnen testen, is nog niet bekend. Ik verwacht daarentegen dat ze een weekje later, een kleine maand voor de release van de uiteindelijke game aan de slag kunnen.

Screen @Activision/Treyarch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *