CoD Black Ops 4 reviews: Geweldig en vernieuwend

Sliding, bang bang, kill, boom, granaat, killstreak, bang, levelup
Black Ops 4 doet een hoop nieuwe dingen en daar wordt de game voor beloond.

Je kunt veel over Call of Duty zeggen: het is altijd hetzelfde, weinig vernieuwend en nauwelijks complex of strategisch. Klopt meestal als een bus, maar Black Ops 4 is anders. Volgens de eerste reviews van CoD’s nieuwste game is het een innovatieve, vernieuwende game die niet bang is om flinke stappen te zetten.

Houd in de gaten dat de game letterlijk een dag uit is en dat testers dus pas 24 uur met de officiële multiplayer aan de gang konden. Balans, replayvalue en andere lange termijn-aspecten kunnen beter of slechter zijn dan hieronder gesuggereerd. Ook de balans en ontwikkeling van de Blackout-modus moet zich nog bewijzen.

GameInformer – 9,5/10
De hoofdmodus van CoD: BO4 is voor het eerst niet de camapgne (al is het discutabel of dat überhaupt ooit zo was) maar de Multiplayer. Die is een stuk genuanceerder geworden met dit deel.

“De traditionele multiplayer is flink getweaked, maar de ‘boots-on-the-ground’ schietpartijen zijn klassiek Call of Duty. Speler hebben iets meer health en kunnen actief geheeld worden. Spelers hebben tevens meer aansporing gekregen om met het team samen te spelen in plaats van simpelweg moorden en vermoord worden. De kern van de game is bevredigend, snel en soepel.”

[gv data=”ooyjaVdt-jA”][/gv]

Dat is daarentegen niet het enige wat Treyarch’s nieuwste titel te bieden heeft. En die keuze blijkt ontzettend goed geweest te zijn, want GameInformer stelt dat er voor iedere speler wel wat leuks te vinden is. “Blackout is de beste battle-royale-ervaring beschikbaar terwijl de zombie-modus customizable co-op plezier te bieden heeft. Ondertussen blijft de multiplayer gegrond voor spelers die op zoek zijn naar de klassieke kern van de franchise.”

XGN – 8,5/10
XGN beaamt de weg die uitgever Activision is ingeslagen met dit nieuwste deel. “Door de geschiedenis van Black Ops te combineren met de snelle gameplay van Call of Duty is de Battle Royale modus uniek. Maar zelfs als Battle Royale niet je ding is heeft Black Ops 4 genoeg andere modi om je plezier te bieden, zoals de grootste selectie aan Zombie-maps die dit keer meer omvatten dan schieten om te overleven.”

Het Nederlandse medium benadrukt dat het een dappere keuze was om het verhaal uit deze game weg te laten; multiplayer is immers de toekomst. Hoewel dat niet helemaal waar is, geldt dat zeker voor Call of Duty. Wellicht day Treyarch daarom zo veel tijd heeft gestoken in de Battle Royale-modus.

[gv data=”BjiaMBk6rHk”][/gv]

“(…) Het geluid van een enkel kogelschot weer je telkens weer te doen beven. De angst van wat er mogelijk om de hoek op je te wachten staat doet je bloed sneller pompen en niets voelt zo goed als iemand uitschakelen. Of ze het aan zien komen of niet en dan het liefst wanneer het de laatste persoon in de match is waardoor je de overwinning weet te claimen. Het is een cocktail die op schitterende wijze samenkomt en een verslavend effect creëert.”

Polygon – cijfer n.v.t.
Polygon deelt haar review in in 3 subcategorieën, de drie modi die Black Ops 4 te bieden heeft en als samenvatting heeft het medium eigenlijk over alle drie de componenten wat positiefs te zeggen. Zo is de multiplayer een stuk rijker geworden door verschillende impactvolle rollen die teamwork benadrukken.

Tegelijkertijd is Blackout een fantastische toevoeging. Maar is dat ook zo vergeleken met de andere twee toppers binnen het genre? “Vergeleken met de complexe bouw-elementen nodig voor succes in Fortnite, is Blackout een meer rechttoe rechtaan-ervaring. En het voelt allemaal beter en stabieler dan de beginmaanden van PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).”

Maar natuurlijk bewaren we het beste voor het laatst. De zombie-modus is altijd karakteristiek geweest voor de Black Ops-reeks en terecht, want het is wat mij betreft het beste aan de hele CoD-franchise (al was de modus in WWII behoorlijk verwaterd).

[gv data=”o7M_VAVVP6A”][/gv]

“[De zombie-modus, red.] is verreweg de meest complexe ervaring in Black Ops 4’s pakket. Uitvogelen wat er precies aan de hand is en wat het allemaal betekent is ontzettend vermakelijk. Zelfs met vreemdelingen online was het een ware traktatie. Het is gemakkelijk om verloren te raken in deze modus – zo goed en kwaad als dat is.”

Kortom, veel goede cijfers in de eerste dagen van Black Ops 4. Het is in elk geval een gewaagde titel met veel uitgebreide modi, geen verhaal en mechanieken die een beetje meer richting Battlefield neigen. Nu, ik ben een BF-boy, maar dat neemt niet weg dat ik Activision respecteer voor een aantal toffe keuzes. De komende weken gaan uitwijzen over Treyarch de oneindige stroom aan Fortnite-updates en hypes kan bijhouden en of de game nog beter verkoopt dan zijn voorganger.

Call of Duty: Black Ops 4 is alleen in zijn geheel verkrijgbaar, dus inclusief Blackout, de Zombie-modus en de multiplayer. Hij is speelbaar op de PC, Xbox One en PlayStation 4 voor een startprijs van zo’n €60 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *