CoD: Black Ops Cold War onspeelbaar op Xbox Series X (bug)

Call of Duty: Black Ops Cold War is op sommige Xbox Series X en One consoles onspeelbaar door een vreemde bug. Check hier de workaround.

Call of Duty: Black Ops Cold War krijgt binnenkort een gigantische content update. Dat is daarentegen leuk voor mensen die de game daadwerkelijk kunnen spelen. Black Ops Cold War vertoont namelijk een eigenaardig probleem op de Xbox Series X. Vermoedelijk treft de bug ook de oudere consoles van Microsoft. Wat is er precies aan de hand?

Black Ops Cold War onspeelbaar op Xbox Series X

Sinds de update van 8 december hebben fans van Call of Duty: Black Ops Cold War problemen op de Xbox Series X en One. Microsoft bevestigt dat er inderdaad een vreemde error optreedt die ‘Blackout Trial has ended’ leest.

Het is niet bekend hoeveel spelers last hebben van de bug. De getroffenen zijn daarentegen behoorlijk nat, want de Blackout bug maakt het spel onspeelbaar. Tijdens het inloggen denkt de game namelijk dat de speler de Blackout beta aan het spelen is in plaats van CoD: Black Ops Cold War.

Laat Blackout nou net een 2,5 jaar oude battle royale spin-off ban Black Ops 4 zijn, ofwel irrelevant nu Warzone domineert. Het is dan ook niet bekend hoezo juist dat onderdeel uit de Call of Duty-catalogus voor problemen zorgt.

Workaround

Gelukkig lijkt er volgens verschillende media een tijdelijke workaround te zijn voor de Black Ops Cold War bug voor zowel Xbox Series X als One. Het lijkt erop alsof missende bestanden namelijk het probleem zijn. Een herinstallatie moet de problemen verhelpen.

Het onderstaande stappenplan is daarentegen wat handiger:

  • Klik op Manage Game en selecteer Add-Ons
  • Kies Call of Duty: Black Ops Cold War
  • Check of er content packs beschikbaar zijn. Zo ja, download deze via dit scherm
  • Sluit het scherm en herstart Black Ops Cold War.

Vooralsnog lijken Cold War-fans op de PS4, PS5 en PC nergens last van te hebben.

Lees ook: Niet eerder had Call of Duty zo’n bizar jaar achter de rug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *