CODumentary: film over het succes van Call of Duty [video]

CODumentary
Een bijzonder inkijkje in de geschiedenis van misschien wel ’s werelds meest succesvolle shooter-serie.

Call of Duty is een van de meest bekende gametitels ooit. Mede door echte toppers zoals Modern Warfare en Black Ops is de serie tot ongekende hoogtes gekomen. Hoewel de meer recente titels wat minder positief ontvangen, gloort er door de nieuwe te verschijnen CoD weer een beetje hoop aan de horizon.

Al met al genoeg materiaal om een documentaire over te maken, zo oordeelt Devolver Digital Films. De filmdocumentaire vertelt het verhaal over het begin in 2003 door Infinity Ward en hoe de titel is geëvolueerd tot de hitserie die het vandaag de dag is. Ook wordt er gekeken hoe Call of Duty om is gegaan met de soms heftige concurrentie.

De documentaire is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jonathan Beales. Volgens Beales was een van de zwaarste opgaves om de 15-jarige geschiedenis in 93 minuten te proppen. Aan het woord komen onder andere game developers, fans, industrie-experts en professionele CoD-spelers.

CODumentary is vanaf 19 september beschikbaar in de Steam Store, maar de verwachting is dat dit zich uitbreidt tot andere videoplatformen en er in de toekomst ook een fysieke Blu-ray/DVD-release uitkomt. Bekijk de trailer hieronder en laat ons weten of jij er enthousiast van wordt!

[gv data=”BaCID000BdM”][/gv]

Nog geen reacties

  1. COD moet je niet kijken, maar spelen.

    Ik ben eigenlijk na COD4 (Modern Warfare) afgehaakt.
    Nog wel een paar versie’s gekocht en kort gespeeld, maar de beste blijf ik toch UO vinden.

    Grote maps met tanks, jeeps gecombineerd met kleine(re) maps zonder voertuigen.

    Ik hoop dat de nieuwe versie daar weer een beetje naar terug gaat, maar ik heb er een hard hoofd in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *