Coinbase CEO richt cryptofonds op voor goede doelen

Coinbase CEO richt cryptofonds op voor goede doelen
Geef gul.

Regelmatig lees je dat cryptocurrency in verband wordt gebracht met witwassen of andere vorm van criminaliteit. Echter, de blockchain kan voor tal van goede dingen worden gebruikt en vandaag is daar weer een nieuw voorbeeld uit voortgekomen.

Brian Armstrong, CEO van crypto exchange Coinbase, heeft een crypto fund voor Amerikaanse investeerders opgericht. Met de website GiveCrypto.org hoopt Armstrong voor het einde van dit jaar 10 miljoen dollar op te halen. Op dit moment is er al 3,5 miljoen opgehaald. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er na twee jaar 10 miljard dollar is opgehaald voor goede doelen.

De CEO beschouwt de Gates Foundation als voorbeeld. De organisatie van Bill Gates en zijn vrouw hebben honderden projecten geholpen met miljarden dollars. GiveCrypto moet in dat opzicht de cryptocurrency variant van de Gates Foundation zijn.

Armstrong hoopt de negatieve reputatie van cryptocurrency om te zetten in iets goeds. Crypto draait niet alleen om jonge gasten die in Lambo’s rijden en in no-time rijk zijn geworden, aldus de CEO van Coinbase.

[gv data=”7sP9yiOYp0c”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *