Coinbase verdiende bijna helft omzet in één maand!

Auteur: , Geen reacties
43% van je omzet in één maand? Netjes

Het bedrijf is zo instabiel als de cryptomarkt zelf.

De kerstbonus bij Coinbase moet afgelopen jaar belachelijk hoog geweest zijn. De virtuele handelsplaats/wallet draaide in 2017 namelijk zo’n $1 miljard dollar omzet. Nu zou je zeggen dat investeerders in de rij gaan staan om aandelen van het bedrijf te kopen, maar een basiscursus M&O maakt al snel duidelijk dat het geen gezonde tendens is: Coinbase verdiende 43% van die omzet in één maand.

De omzetverdeling van het Amerikaanse bedrijf werd geanalyseerd door Superfly Insights, dat ontdekte dat de inkomsten ontzettend afhankelijk zijn van de koers van cryptocurrency als Bitcoin. In december van 2017 verdiende het bedrijf dus bijna de helft van alle inkomsten van dat jaar, terwijl de maanden januari en februari geteisterd werden door een crash vanjewelste.

De data-analyse werd uitgevoerd op basis van 25.000 digitale bonnetjes van klanten van Coinbase, vergaard uit onder andere persoonlijke financiën-apps en uitgavenmanagement-apps. Uiteraard werden de gegevens van de klanten geanonimiseerd en stemden de gebruikers van de apps alvorens de app te gebruiker al in met deze legale manier van datavergaring.

De CEO van Superfly Insights vraagt zich af hoe Coinbase van plan is om een stabiele business op te zetten, omdat de maandelijkse inkomsten per gebruiker zo ontzettend laag zijn. Hij stelt daarbij dat mensen tijdens de Bitcoin-hype massaal munten hebben gekocht, maar dat is het wel zo’n beetje. Nadat investeerders hun spaarcenten hebben omgezet in cryptovaluta, is het gedaan met de inkomsten voor Coinbase.

En niet geheel onverwacht is dit een mooie metafoor voor de cryptocurrency-markt, zo stelt de CEO. De ongebalanceerde groei kan plots honderden miljoenen opleveren, of nauwelijks geld in het laatje brengen. Met cryptovaluta weet je het maar nooit. Daarom schreven we een beginners guide voor het handelen in cryptovaluta. (via The Verge,
foto @Jon Russell/Flickr)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).