Coinye West, het digitale betaalmiddel rondom Kanye West

Auteur: , 1 Reactie

De fameuze hiphopartiest annex YEEZUS wordt geëerd met een digitale munt: de Coinye West.

De stijgende populariteit van de cryptocurrency Bitcoin heeft de laatste jaren voor een explosie aan soortgelijke valuta gezorgd. De broncode van Bitcoin is immers openbaar, waardoor het maken van daarop gebaseerde ‘geldsoorten’ niet extreem moeilijk is. Zo bestaan er naast Bitcoin al Litecoin, Namecoin, PPCoin en meer recentelijk: de Dogecoin, een cryptovaluta die gebaseerd is op een blije Japanse hond die de memewereld nu al maanden in zijn greep houdt.

De nieuwste toevoeging aan dit illustere rijtje wordt de Coinye West. Een munt waar de rapper zelf niets mee te maken heeft, maar is opgezet door een aantal anoniemen die beloven de munt op 11 januari te lanceren. Wel zouden de makers hebben gevraagd om zijn toestemming. Via een simpele tweet, dus dat is bij voorbaat al tamelijk kansloos.

Op de vraag van VICE wat het voordeel van de Coinye West is ten opzichte van andere digitale betaalmiddelen, antwoordde de maker(s) het volgende:

“Coinye West is a cryptocurrency for the masses. Bitcoin is for hardcore money-hoarders, and Dogecoin was more for the internet-meme crowds.”

Het maximaal aantal Coinye Wests dat in omloop kan komen door te ‘minen’ (uitleg) staat op 133.333.333.333 stuks. Op fora wordt de munt nu al afgekraakt door crypto-experts, want als iets het in zich heeft om een pump and dump-fraudemiddel te zijn, dan is het de Coinye West wel.1 reactie

voor het eerst in de geschiedenis van valuta zal er een munteenheid met een negatieve waarde bestaan. Wauw!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).