Colin Furze strikes again: Een fiets met 1000 raketten

Auteur: , Geen reacties
1000 raketten en een gammel fietse... Het levert ongekend spektakel op

De gestoorde uitvinder maakt een spectaculaire fiets... Met 1000 raketten.

Aah Colin Furze… Wij van Apparata houden van deze man. Ik bedoel, wie houdt er nou niet van een maniak die de tofste en meest gevaarlijke snufjes bouwt voor ons vermaak? Eerder maakte hij al replica’s van wapens uit de Assassin’s Creed-reeks en veranderde hij zichzelf in een (iets minder spectaculaire) Ice Man. Nu toverde hij een zeer bekend Nederlands vervoersmiddel om tot raketwerper op stero├»den.

Tja, waarom moet alles altijd nut hebben? Furze maakt de gekste en meest extreme snufjes, maar zal er waarschijnlijk nooit patent op hoeven vragen. Zijn raketfiets was geen uitzondering. Wel was dit waarschijnlijk een van zijn meest gevaarlijke stunts tot nu toe. Tegenover de Daily Mail stelt hij: “Toen ik op de fiets zat, zat ik slechts zo’n dertig centimeter van de eerste doos raketten af. Ik was behoorlijk nerveus.”

Nouja, nerveus is zeker op zijn plek, maar zie die opmerking wel in perspectief. In het onderstaande filmpje schiet Furze namelijk letterlijk ballen thermiet op benzine en vuurwerk. Even voor de duidelijkheid, zijn zelfgemaakte thermiet-schieter vuurt projectielen af die heet genoeg zijn om binnen seconden door staal heen te branden. “Ik maak me meestal niet zo’n zorgen als ik mijn uitvindingen uittest, maar bij de raketfiets wist ik dat – wanneer ik het knopje in zou drukken – ik niet meer terug kon.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).