Collaboratief surfen, gezellig met z’n allen in 1 scherm

Iemand houdt van cake en taco's
Als je wat sociale interactie wil tijdens het surfen kan je natuurlijk altijd even op Twitter kijken, of op Facebook het een en ander liken. Zweedse kunstenaar Jonas Lund heeft een andere manier gevonden om te surfen met vrienden.

De Zweed biedt een browser aan (alleen voor OS X Lion en nieuwer te downloaden, helaas) waar je via een server tegelijk met vele anderen in surft. Iedereen heeft zijn eigen muis, maar tekstvakken zijn gedeeld. Iedereen kan alles typen, inclusief de URL van waar we nu weer heen surfen.

Op 29 mei hield Lund een surf party. Zo’n 100 mensen waren toen tegelijk ingelogd en cursors vlogen heen en weer over het scherm. Op een gegeven moment raakte Google zo in de war, volgens de Zweed, dat deze een Captcha afvuurde op de surfers. Normaal gesproken niet zo’n grote uitdaging, maar wel als iedereen tegelijk deze probeert in te vullen. Handig? Nee. Maar wel erg vermakelijk, volgens de Zweed

Het meeste van wat Lund uitspookt is gericht op het internet socialer maken. Zo heeft hij al geprobeerd het record te breken voor meeste aantal comments op een Facebookpost, maar werd daarvoor gediskwalificeerd omdat hij een scriptje gebruikte. Ook heeft hij een tijdje een pizzaschilderwebsite (ja, dat lees je goed) gehad. Hier konden gebruikers een tekening op een pizza maken, MS-Paint style, en deze vervolgens (eetbaar) thuis laten bezorgen.

Filmpje van de chaos van de surf party:

Low-budget versie, aangeboden door de medewerkers van apparata.nl:
Iemand nog voorkeuren voor muziek?

Eén reactie

  1. Ik heb nou niet echt het idee dat ik onopgemerkt opga in de dansvloer in de cursor disco. Ik heb namelijk een mac cursor. Die zijn zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *