Commerciële Hoverbike kopen? Dat gaat je flink wat kosten

Damn, wat een sexy apparaat
Dat mag ook wel, voor een van de eerste commerciële vliegende motoren ter wereld.

Het lijkt misschien iets van de toekomst, maar zwevende auto’s en motor’s zitten er toch echt aan te komen. Sterker nog, als je een hoverbike wilt kopen, dan zou je er zomaar volgend jaar al op kunnen zitten. Je moet dan daarentegen wel net zo veel geld neerleggen als voor een ‘middenklasse’ Aston Martin.

Het Russische Hoversurf is hard bezig met een van de eerste commerciële hoverbikes op aarde. Jazeker, deze motor vliegt een stukje boven het asfalt en zorgt er in elk geval voor dat jij alle aandacht krijgt op ieder feestje. Daar moet je echter wel $150.000 dollar voor over hebben.

Voor de makers van het voertuig was het overigens geen gemakkelijke klus, want je kunt je voorstellen dat er een hoop wettelijke voorschriften zijn voor een dergelijk… ding. Niet geheel onbelangrijk is de veiligheid van de bestuurder, die ogenschijnlijk slechts een klein uitschietertje verwijderd is van een missende voet of arm.

Het prachtig ontworpen staaltje high-tech weegt slechts 114 kilo en kan een maximum van zo’n 96 km/u halen. Dat zijn geen toevallig gekozen specs, want de Amerikaanse luchtvaartautoriteit classificeert dit voertuig daarom als ‘ultralicht’ vliegtuig. Die snelheid is daarbij nog net toegestaan en door het gewicht hoef je geen vliegbrevet te halen om het ding te mogen besturen.

De batterij gaat tussen de 10 en 25 minuten mee (afhankelijk van het weer) en de commerciële versie krijgt zelfs een drone-stand waar hij zo’n 40 minuten op kan vliegen. Ben je vergeten waar je je racemonster hebt geparkeerd, dan vlieg je hem gewoon naar je toe.

[gv data=”GQMGq8gk6QM”][/gv]

De bovenstaande video toont de politie van Dubai, die vorig jaar ook al een lading hoverbikes kocht.

Meer over absurde voertuigen lezen? Wat dacht je van deze boot, aangedreven door twee straalmotoren. Of check hier een duikboot voor een paar personen. Oh, en hij heeft een open cabine!

4 reacties

    • In dit filmpje gaat hij behoorlijk hoog en ik geloof dat er een max van 6 meter op zit. Maar dat is een begrenzing dus die zal vast te tweaken zijn. De energieconsumptie zal daarentegen behoorlijk stijgen als je hoog gaat en de batterij is al niet je van het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *