Computergigant Dell maakt stap naar Formule 1

Computergigant Dell maakt stap naar Formule 1
Het merk zal zijn naam verbinden aan de koningstak van de autosport.

Het F1-team van McLaren heeft er een nieuwe sponsor bij. De Amerikaanse multinational op het gebied van computers en randapparatuur, Dell Technologies, heeft een overeenkomst met het Britse raceteam getekend. De sponsoring is niet alleen voor het aankomende seizoen. Beide partijen spreken over een long-term partnerschap.

Het gaat hier niet om een simpele naamsponsor, maar een technologische samenwerking. Dell gaat zijn technologie bijvoorbeeld gebruiken voor het F1-team van McLaren. Dell Technologies bestaat uit de zeven merken Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream en VMware. Het computerconcern gaat samenwerken met de McLaren Technology Group, dat onder meer bestaat uit McLaren Racing en McLaren Applied Technologies.

McLaren zegt dat Dell gaat helpen op het gebied van onder andere ontwikkelingen, design, operaties op het circuit, telemetrie en esports. Esports? Jawel. Dell gaat zich bemoeien met de virtuele racekampioenschappen die door McLaren worden georganiseerd. Hoe de partijen hier invulling aan gaan geven is afwachten.

3 reacties

  1. Niet te missen detail in dit verhaal is de enorme hoeveelheid data welke tijdens een F1 weekend georganiseerd wordt tegenwoordig (honderden GB’s per weekend). Deze data is niets waar zonder geanalyseerd te worden, iets waar Dell de hardware voor kan leveren natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *