Computervirus geeft hardrijders vrij spel

Auteur: , 5 Reacties
Computervirus geeft hardrijders vrij spel

Camera's waren door een infectie niet meer betrouwbaar.

Het virus WannaCry neemt langzaam de wereld over. Niet alleen bij mensen thuis, ook overheden en bedrijven hebben er last van. Honda moest zelfs een productiefabriek stilleggen. Het virus heeft er in Australië voor gezorgd dat camera’s (die hardrijders registreren) niet meer correct functioneerden. Een onderhoudsmedewerker bracht het virus per ongeluk naar het systeem middels een USB-stick.

Door de ransomware werkten 55 camera’s niet naar behoren in Melbourne. De politie verklaarde 590 geregistreerde boetes ongeldig. Omdat het systeem geïnfecteerd was kon de politie niet achterhalen of de overtredingen correct waren geregistreerd.

De politie kwam erachter dat het systeem besmet was, omdat de camera’s vaker dan gebruikelijk herstart werden. WannaCry is een wereldwijd probleem. De ransomware is sinds mei in meer dan 150 landen opgedoken. Een computersysteem kan via diverse kanalen besmet raken. In dit geval via een USB-stick, maar het openen van een bestand in een onschuldige email kan al voldoende zijn om schade aan te richten. (via BBC)

Checken of je eigen computer wellicht geïnfecteerd is met malware? Ga zelf op onderzoek uit met DEZE vijf tips.5 reacties

Elk nadeel heeft z’n voordeel zullen we maar zeggen
Is dat virus ook te bestellen via Aliexpess?
@mars: gewoon windows xp installeren en lekker doen wat je wilt op internet. Kom je er vanzelf wel aan
@JamesBond007: Windows XP? Mijn computer die krijgt dat niet geïnstalleerd. Hij weigert het gewoon.
Dat is om te huilen, als je zo’n virus binnen krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).