Computerwinkels in Nederland profiteren van XPocalypse

Computerwinkels in Nederland profiteren van XPocalypse
Voor het eerst in jaren worden er weer meer computers verkocht.

47 procent hoger

Computerwinkels hebben in de eerste vier maanden van dit jaar een forse omzetstijging gezien, na een periode van zo’n tweeënhalf jaar waarin de omzet daalde, aldus het CBS. De reden? Microsoft heeft veelvuldig in de media laten weten met de ondersteuning van Windows XP te zullen stoppen. Zowel consumenten als bedrijven hebben daarom massaal nieuwe soft- en/of hardware aangeschaft. In april, toen XP op sterven lag, lag de omzet van winkeliers in computers en software zelfs 47 procent hoger dan een jaar eerder.

Ook bedrijven slaan in

Omdat computerwinkels leveren aan zowel particulieren als bedrijven, profiteerden zij van aankopen van beide partijen. Zo namen de investeringen in computers vanuit het bedrijfsleven in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 10 procent toe. Ook dienstverleners in IT, zoals consultants en beheerders, hadden hier profijt van. De omzet in deze bedrijfstak nam in het vierde kwartaal van 2013 met 3,6 procent toe en in het eerste kwartaal van 2014 met 7,7 procent, vergeleken met een jaar eerder.

Nederlandse computerverkoop in cijfers:
Omzetontwikkeling winkels in consumentenelektronica

Nog geen reacties

  1. Hopelijk niet in dat verschrikkelijke Windows 8. Wat een ongelooflijk beroerd en moeizaam systeem is dat. Ken niemand in mijn omgeving die er blij mee is. Ben een fervent Apple adept en zweer bij hun benadering in software en hardware. Daarnaast heb sinds kort ook een Chromebook erbij, is een mooi en simpel systeem met perfecte bediening en lay-out. Is voor de particuliere gebruikers zeer aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *