Conclusie: Hierdoor ontplofte de Samsung Galaxy Note 7

Eindelijk weten we de oorzaak!
Na maanden onderzoek is het Koreaanse bedrijf er eindelijk achter!

Maanden onderzoek heeft het gekost om precies te weten waarom de Note 7 zo explosief was. In de tussentijd werd er vol op gespeculeerd over de oorzaak. Bloggers Anna Shedletsky en Sam Weiss wijten de explosies aan een te kleine batterij bijvoorbeeld.

Dat het aan de batterij ligt, is wel zeker. In de eerste accu van Samsung zat een ontwerpfout in de rechterbovenhoek. Het ontwerp liet te weinig ruimte toe voor de negatieve elektrode, waardoor die in alle accu’s afgebogen waren. In sommige gevallen was de afscheiding tussen de positieve en negatieve elementen onvoldoende, waardoor er kortsluiting ontstond. En hierdoor konden de telefoons dus ontploffen.

De vervangende tweede accu was wel goed ontworpen, maar was haast de boosdoener. Hierdoor ging het mis met de isolatietape in de accu’s. Bij sommige ontbrak die tape helemaal, terwijl bij andere accu’s deze door een fabricagefout gebroken was. Dat veroorzaakte alsnog kortsluiting en zorgde er dus voor dat de accu weer vlam vatte.

De Note 7-problemen zijn onderzocht met drie bedrijven van buiten. Deze drie bedrijven hebben vannacht hun bevindingen gepresenteerd op een persconferentie van Samsung in Seoul.

De bevindingen van de drie onderzoeksbedrijven kwamen op hetzelfde neer. Er is nu geen twijfel meer mogelijk: defecte accu’s waren het probleem van deze veel belovende telefoon.

Voor het onderzoek zijn defecte Note 7’s, 120.000 ongebruikte Note 7’s en dertigduizend accu’s onderzocht. Het is dus niet zo heel vreemd dat het onderzoek maanden heeft gekost.

Samsung heeft ook meteen stappen ondernomen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen. Ze hebben een achtstappenplan gemaakt, waarin bijvoorbeeld test voor de temperatuur en accuchecks met röntgenfoto’s ervoor moeten zorgen dat eventuele fouten snel opgespoord kunnen worden.

Ook worden de standaarden waaraan accu’s moeten voldoen opgeschroefd, komt er meer ruimte voor de accu in het ontwerp en past Samsung de software aan zodat telefoons minder snel warm worden. Laten we hopen dat de volgende Note dus niet meer zo explosief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *