Consumentenbond gaat je waarschuwen voor weboplichters

Webwinkel-Waarschuwingen
De Consumentenbond start vanaf vandaag een samenwerking met de website Opgeletopinternet.nl, dit moet er voor zorgen dat consumenten beter op de hoogte zijn van websites die je niet kunt vertrouwen.

De organisatie Opgeletopinternet.nl zoekt dagelijks naar verdachte online advertenties en domeinnamen. Zodra er iets gevonden is dat duid op een website van een oplichter, dan versturen ze een Tweet met de naam van de betreffende website. Een goed systeem volgens de Consumentenbond, want vanaf nu worden al deze Tweets automatisch op de site geplaatst.

Echt van nep onderscheiden
Ook zijn deze waarschuwingsberichten vanaf vandaag te vinden middels het Twitteraccount van de Bond. Een dergelijk waarschuwingssysteem zou nodig zijn, omdat het steeds lastiger wordt om echte webshops te onderscheiden van de neppe.

Vaak worden nagemaakte advertenties van populaire webwinkels gebruikt, als je hier op klikt kom je op een website terecht die exact op die van de echte webshop lijkt, het enige verschil: als je iets bestelt zul je het nooit krijgen en kun je fluiten naar je geld.

Meer weten over dit soort kwaadwillende webwinkels? Neem dan een kijkje op opgeletopinternet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *