Consumentenbond: koop de Galaxy S7 vooral NIET

Consumentenbond: koop de Galaxy S7 vooral NIET
Een opmerkelijk advies van de Nederlandse consumentenbond.

Het nadeel van ‘oude’ smartphones is dat ze vaak geen ondersteuning meer krijgen vanuit de fabrikant. Op enkele beveiligingupdates na, worden er bijvoorbeeld geen nieuwe functies meer uitgerold. De Samsung Galaxy S7, S7 edge en de J3 hebben een update-ondersteuning van twee jaar.

Volgens de consumentenbond is dat te kort. De smartphones, die in 2016 op de markt werden gebracht, krijgen over enkele maanden geen updates meer. De organisatie roept dan ook op om de drie toestellen niet meer te kopen, mocht je in de markt zijn voor een nieuwe smartphone. De bond vindt het absurd dat Samsung al na twee jaar stopt met het leveren van updates.

De drie smartphones kunnen tot en met maart 2018 updates verwachten. Daarna is er geen garantie maar dat Samsung met nieuwe updates gaat komen. Volgens de consumentenbond doet Google betere zaken met de Pixel-smartphones. Zo voorziet het Amerikaanse techbedrijf de Pixel-toestellen tot drie jaar na releasedatum van updates.

4 reacties

 1. De consumentenbond moet ook weer eens van zich laten horen …
  De S7 heeft plenty updates gehad tot nu toe en Android 8 komt er ook gewoon aan.
  Dat je Android 9 niet mee gaat maken zal de meeste jeuken want het toestel draait nu al als een tierelier en met 8 zal dat zeer waarschijnlijk minstens zo goed zijn.
  Tegen de tijd dat men dat zat is dan is die 3 jaar sowieso voorbij.

  Kortom, storm in een glas water.

  Wat ze even moeten aanhalen is de absurde prijs van de Pixel, die overigens nauwelijks te verkrijgen is en een zeer matig scherm heeft, geen SD card slot en ga zo maar door.
  Het zijn de geeks die zeuren over stock android en die moeten dwangmatig iedere nieuwe update een dag later hebben.

  Ik praat uit ervaring met mijn Nexus 7 destijds, leuk dat Stock Android, je kon er niets extra mee. Was zeker niet snel en zelfs langzaam te noemen. De snelle updates zorgde voor bugs met oa BT audio en die werd pas maanden daarna verholpen en uiteindelijk was het apparaat 2 jaar later amper te gebruiken want het was zo bizar traag geworden door de nieuwste versie van Android destijds.

  Nexus/Pixel .. Een marketing stunt van Google voor matige hardware voorzien van doorgaan zeer goede software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *