ControlAir: bestuur je Mac door er naar te wijzen

ControlAir
Deze gratis app voor je Mac maakt het mogelijk om programma’s te besturen met je vinger, zonder dat je er iets voor hoeft aan te raken.

Nadat je de ControlAir-app (pluspunten voor de naam) geïnstalleerd hebt, is er een korte inleiding nodig waarin het programma je postuur en gezicht scant, en stap voor stap de bewegingsbesturingen uitlegt. Op dit moment ondersteunt de app een aantal apps, al wordt dit in de toekomst nog verder uitgebreid. Zo kun je nu met je vingers programma’s als Spotify, iTunes, VLC en Quicktime bedienen, meer dan genoeg dus als je video’s wilt kijken of regelmatig muziek luistert.

Vinger in de lucht
ControlAir gebruikt je webcam, maar het is niet nodig om recht voor je Mac te zitten om het te laten werken. Zelfs als je aan de andere kant van de kamer zit, moet een handbeweging zonder problemen geregistreerd worden. Door je wijsvinger in de lucht te steken verschijnt er een klein menu in beeld, waar je door kunt navigeren door naar links of rechts te bewegen. Op deze manier kun je een nummer/video pauzeren, het volume aanpassen en skippen naar de volgende.

ControlAir

Shush
Als je gebeld wordt en je wilt snel het volume dempen kun je ook het ‘Shush’ gebaar gebruiken. Door je wijsvinger voor je mond te houden, wordt de audio automatisch uitgezet. Voor privacyredenen gebruikt ControlAir je webcam alleen als je een app open hebt staan die ondersteund wordt.

Zelf proberen of ControlAir goed werkt? Je kunt de app voor je Mac hier gratis downloaden.

4 reacties

    • @camber24: omg al die apple fanboys weer op applerata kunnen hun mac nu bedienen door hun vinger te steken in een plaats waar nooit licht komt!!111!1!1 trololol
      *jankerd modus uit*

      Ik vind het een leuk concept, maar zou het zelf niet gebruiken. Een touchscreen zou (voor mij) beter werken dan zo’n “kinect-camera”.

  1. Net gedownload, deed in eerste instantie niet wat ik dacht dat ie zou doen. Daarna kreeg ik het onder de knie. Het was even leuk, totdat het programma zonder reden uit beeld verdween. Ook wel; Het is een leuk ideetje, maar werkt (nog) niet lekker. Bovendien: Je wilt toch ook niet je computer bedienen met je vingers als toverstaf alsof je voor een Kinect staat. Vind mijn armen naar beneden met mijn vingers op het toetsenbord een stuk handiger en minder zwaaierig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *