Cool, wetenschappers maken zelfvouwend papier [video]

Yo, ik vouw mezelf even in een doosje
En ja, dat is dus echt nuttig!

Op het eerste gezicht denk je, wat moeten we in vredesnaam met zelfvouwend papier? Helemaal niks natuurlijk, maar het zelfvouwende papier is maar een toepassing van het grafeenpapier. We gaan in de toekomst niet allemaal met een blaadje zelfstandig origami papier kraanvogels zitten vouwen. Al zou dat wel gaaf zijn, een zelfvouwende origami-drone.

Het grafeenpapier dat onderzoekers in China hebben ontwikkeld kan vervormen bij bepaalde temperaturen. Dus je bouwt een aantal actieve vlakken in het materiaal in die reageren. Vervolgens schijn je er een laserlicht op en vouwt het papier zichzelf. Zo kan je dus een lopend papiertje maken.

Maar wat is nou het nut? Goed, daar moet nog het een en ander aan gebeuren, maar stel je voor dat je zo een kunstmatige spier kunt maken. Dat is weer handig voor kunstmatige ledematen, dit materiaal kan veel natuurgetrouwer bewegen dat een motortje.

Maar je hoeft er dus niet op te rekenen dat je over een tijdje een zelfvouwende krant door de brievenbus krijgt, en ook je collegeblok zal niet zichzelf gaan omslaan…

[gv data=”nBfkDicEHJY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *