Corning onthult ijzersterk ‘saffier-achtig’ glasplaatje

Project-Phire
Je smartphonescherm krasvrij houden met een display van saffierglas lijkt een goed idee, maar het is nogal prijzig. Corning onthult een alternatief dat een stuk goedkoper is en bijna net zo krasbestendig is.

Saffierglas valt moeilijk te kloppen wat krasbestendigheid betreft, maar het is peperduur en het breekt eerder als je je telefoon uit je hand laat vallen. Project Phire van Corning belooft het beste van saffier te combineren met de stevigheid van Gorilla Glass 4. Welke techniek er precies voor wordt gebruikt is niet bekend, maar later dit jaar moet Project Phire verkocht gaan worden.

Smartphone of wearable?
Corning wil nog niet zeggen welke bedrijven geïnteresseerd zijn in hun alternatief voor smartphoneglas, maar de kans is groot dat ook makers van wearables Corning in de gaten zullen houden.

Hoewel grote bedrijven als bijvoorbeeld Apple voor hun Apple Watch gewoon een stukje saffierglas gebruikt, kan Project Phire een interessant alternatief zijn voor bedrijven die mid-range wearables willen maken waarbij de prijs zo laag mogelijk blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *