Corsair Voyager Air 2: handige draagbare NAS op accu

Corsair Voyager Air 2
Voor wie het draagbare gemak van een portable harddisk zoekt, maar dan met de uitgebreidere functionaliteit van een NAS, introduceert Corsair de Voyager Air 2. Dit is een NAS met 1TB opslag, ingebouwde accu, WiFi en USB 3.0 aansluiting.

De Voyager Air 2 is de opvolger van de begin vorig jaar geintroduceerde Voyager Air. Anders dan zijn voorganger mist de Air 2 een ethernet aansluiting, maar daar zal de doelgroep van dit apparaat niet verschrikkelijk om rouwen.

Op een volle accu moet het kastje het volgens Corsair zo’n 7 uur volhouden. Het is mogelijk om tot een afstand van zo’n 27 meter 720p video te steamen naar 5 apparaten tegelijk. Dankzij de USB 3.0 aansluiting kan de NAS ook dienst doen als conventionele externe harddisk. Daarnaast behoort een 802.11n/b/g WiFi-hotspot tot de mogelijkheden waardoor eenvoudig informatie tussen verschillende apparaten kan worden uitgewisseld.

De software is verbeterd met o.a. ondersteuning voor Dropbox en Google Drive. In de VS zal deze maand de verkoop van de Air 2 starten met een bedrag van 179,99 dollar (€133) op het prijskaartje.

Wanneer je je afvraagt of je iets dergelijks hier al eerder voorbij zag komen, dan klopt dat. Ook de LaCie Fuel is een draadloze harddisk met vergelijkbare foefjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *