Criminelen gebruikten drone om drugs te smokkelen

Auteur: , 1 Reactie
Criminelen gebruikten drone om drugs te smokkelen

Ze gebruikten de drone alleen niet om drugs een ander land in te smokkelen, maar juist om het een gevangenis in te smokkelen.

Daar opent in ieder geval de Ierse krant Independent mee. De criminelen zouden al geruime tijd hebben geoefend en het gisteren dan ook in het echt hebben geprobeerd. Het ging alleen niet volgens plan. De volgens de autoriteiten 2000 euro kostende quadcopter stortte namelijk neer. Hij vloog tegen draden die boven de luchtplaats waren gespannen die er juist voor moet zorgen dat er geen gevangenen kunnen ontsnappen met behulp van een helikopter.

Zodra de drone neerstortte kwamen de gevangenisbewaarders in actie. Zij kwamen er alleen te laat achter dat één van de gevangenen de drugs al had ingeslikt. Deze is dan ook apart gezet in de isoleercel, net zolang totdat de drugs weer tevoorschijn komt. Volgens de politie was het de bedoeling om met de drone boven de gevangen te zweven zodat zij de drugs konden pakken. Nu dat de drone in handen is van de politie zal hij worden onderzocht en wordt er bekeken of ze nog wat aan de beelden hebben die de quadcopter heeft geschoten.1 reactie

ben benieuwd naar de selfies, ik verwacht binnenkort een update @Apparata!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).