Criminelen gepakt die €165.000 stalen via phishing

Phishing slachtoffers
Yep, je leest het goed. De Nederlandse politie is er zowaar in geslaagd om twee pikkeboeven te arresteren die ervan verdacht worden dat ze vijf goedgelovige ouderen via phishing €165.000 armer gemaakt hadden.

Eigenlijk weet ik niet of ik meer verbaasd moet zijn over het feit dat de politie de daders heeft kunnen achterhalen, of het feit dat er daadwerkelijk mensen zijn die in phishing berichten trappen.

De twee mannen, een 39-jarige Ghanees en een 31-jarige man uit Deventer, wisten met vervalste mailberichten de gebruikersnaam en het wachtwoord voor internetbankieren te ontfutselen van vermogende ouderen. In totaal wisten ze daarmee zo’n 165.000 euro buit te maken.

Met behulp van zogenaamde geldezels kregen ze dit geld vervolgens in handen. Een geldezel is iemand die, tegen betaling, zijn bankrekening tijdelijk ter beschikking stelt van criminelen. Op die manier hopen de criminelen buiten schot te blijven. In dit geval heeft de politie zeventien personen aangehouden omdat zij als geldezel zouden hebben gefungeerd.

We hebben zo’n flauw vermoeden dat de slachtoffers nooit onderstaande reclame gezien hebben op tv.

[gv data=”VcbHo0EOtkA”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Holy shit, hoe ontiegelijk dom moet je zijn om in het land waar je woont te gaan phising (zeg ik dat zo goed?). Als je dan al van plan bent de crimineel uit te hangen hiermee dan doe je dat toch vanuit een land zonder uitleveringsverdrag met Nederland? 165K had je echt een heel mooi leven in Thailand kunnen hebben, en wie weet hoeveel meer ze hadden kunnen ‘verdienen’ als ze de bak niet in waren gedraaid.

    Sukkels.

  2. En ik ben een sukkel, helemaal niet in de gaten dat dit bericht alweer 2 jaar oud was haha. Fijn, die relevante artikelen aan de zijkant.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *