Criminelen maken 50.000 euro buit met Bitcoin-scam

Bitcoin
Mailtje gekregen waarin iemand claimt dat hij je wachtwoord weet? Maak dan vooral geen Bitcoins over.

Volgens onderzoeker SecGuru heeft zijn er onlangs veel mails verstuurd waarin gevraagd wordt om voor 2.900 dollar aan Bitcoins over te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt er een video online geplaatst waarin te zien is hoe de persoon in kwestie zichzelf bevredigt tijdens het kijken van porno. Dat wil iedereen natuurlijk voorkomen, dus in veel gevallen zijn er daadwerkelijk coins overgemaakt.

SecGuru verzamelde 42 Bitcoinadressen die in de mails werden gebruikt en kon zo uitrekenen hoeveel geld er inmiddels is overgemaakt. Het zou gaan om dik 50.000 dollar, al verwacht de onderzoeker dat het werkelijke bedrag veel hoger ligt, omdat hij niet over alle adressen beschikt. Kortom: verstuur een dreigend mailtje en je loopt binnen de kortste keren binnen.

Volgens de Fraudehelpdesk staan er wachtwoorden in de mails die daadwerkelijk van jou zijn. Dat maakt het des te ‘aantrekkelijker’ om op het aanbod in te gaan om de verspreiding van pijnlijke video’s te stoppen met een Bitcoin-transactie. De wachtwoorden zouden echter afkomstig zijn uit de relatief recente LinkedIn-hack, dus maak je daar niet al teveel zorgen over.

Eén reactie

  1. Als ze mij daarmee zouden chanteren zou ik zeggen, je doet maar. Geef ook gelijk even je email adres zodat ik nog wat gênante filmpjes van mijzelf naar jullie toe kan sturen. Kunnen jullie die ook gelijk plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *