CRISIS: Nederlanders zeggen domeinnaam massaal op

Nederlanders zeggen domeinnaam op
De netto groei van het .nl-domein daalde in 2012 met maar liefst 48 procent, dit is grotendeels te danken aan het aantal opzeggingen.

Het Nederlandse domeinnaam wist vorig jaar slechts een groei van 6,6 procent te realiseren. In 2011 was dat nog 14,5%. Dat de groei afgelopen jaar zo gedaald is komt niet zozeer door kelderende nieuwe registraties, die bleven namelijk redelijk op peil met 1,1 miljoen. Voornaamste reden zijn de massale opzeggingen van het .nl-domein, dit blijkt uit het jaarverslag van SIDN.

Volgens Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN, komt dit voornamelijk doordat bedrijven kritischer op hun uitgaven letten. Vreemd, want je zou denken dat ondernemingen in deze economisch slechte tijden hun uitweg steeds meer op het internet zoeken. Het grote aantal faillissementen in Nederland heeft uiteraard ook invloed op deze opzeggingen.

De daling is echter ook terug te zien in andere landen. Zo daalde de groei van .de (Duitsland) met 77% en .uk (Verenigd Koninkrijk) met 54%. Dan doen wij Nederland het nog niet eens zo slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *