Critici lovend over Narcos seizoen 3, en dat zonder Escobar

Auteur: , Geen reacties
Pena is de drijvende kracht achter dit seizoen, en dat zonder Pablo Escobar

Plata o plomo?

Narcos heeft sinds zijn start – bijna exact twee jaar geleden – altijd een onvermijdelijk probleem gehad: De hoofdschurk, de monsterlijke Robin Hood genaamd Pablo Escobar, zou (zoals in het echte leven) uiteindelijk dood gaan. Narcos seizoen 3 van Netflix moest het daarom ook doen zonder hun sublieme schurk. Wisten de makers het interessant te houden zonder de iconische schurk? Kortom: Is het derde seizoen van Narcos zilver of lood waard?

IGN US
IGN US erkent het mogelijke nadeel dat dit seizoen zou kunnen hebben, maar is desalniettemin zeer te spreken over de nieuwe weg: “Hoe kon deze show daadwerkelijk verbeteren tijdens het derde seizoen, nu er ‘mindere’ schurken centraal staan in het conflict? Nou, op meerdere belangrijke manieren. Allereerst is Pedro Pascal’s Peña nu de hoofdzakelijke gunslinger.”

Het medium doelt daarmee op de nieuwe hoofdpersoon, die voormalig slechts een side kick was voor de veel minder interessante (en regelmatig zelfs tergende) Steve Murphy, gespeeld door Boyd Holbrook. “[Peña] is een tweetalige Latino-Amerikaan van de Texaanse grens die direct interessanter is dan Holbrook’s outsider gringo personage dat opgezadeld zat met een gebroken huwelijk.”

“Narcos probeert het wiel niet opnieuw uit te vinden en de meeste bureaucratische verliesmomenten komen niet hard aan, maar als het dan werkt staat de serie zijn mannetje als solide crime drama. Met de geschiedenis aan hun zijde wordt Narcos op een of andere manier beter in het derde seizoen. En dat zonder Pablo Escobar, maar door het leveren van een toffe (waargebeurde) verhaallijn en wat aangepaste thrills.”

CNN
Ook CNN denkt met smart terug aan de eerste twee seizoenen van Narcos, mede door de meesterlijke schurk en drijvende kracht: Pablo Escobar. Hoe volg je zo’n personage in gods naam op? “Het antwoord is, zo blijkt, om op een prachtige wijze op de resetknop te drukken. Met Pedro Pascal in het midden en een kwartet aan Cali Cartel kingpins om het gat op te vullen.”

En het zal een terugkomend thema worden, want het derde seizoen van Narcos is gewoon ontzettend goed. “[Seizoen 3] blijft ontzettend spannend – soms bijna ondraaglijk spannend – en veelal troosteloos en verontrustend. Het doorlopende thema en de rode draad door het verhaal zijn de autoriteiten die een ingewikkeld spelletje Whac-a-Mole spelen. Met andere woorden, met iedere onthoofding van een drugsdealer, steken (in dit geval) vier nieuwe ‘mollen’ de kop op.”

Om daar nog een schepje bovenop te doen, ziet CNN dezelfde reden achter het succes van dit derde seizoen als IGN: “(…) Het derde seizoen van Narcos laat zien dat het in staat is te herladen, recasten en (toepasselijk geformuleerd) dramatisch gezien dezelfde ‘high’ te leveren.”

Telegraph UK
Tot slot is ook de Telegraph ontzettend positief over het derde seizoen van Narcos. En dat ondanks de drijvende kracht van de vorige twee seizoenen. “Zou je Braking Bad kijken zonder Walter White? Of House of Cards zonder Frank Underwood? (…) Sommige elementen van een tv-serie zijn zo cruciaal dat het onmogelijk is om je dezelfde serie zonder hen te bedenken. In het geval van Netflix’ cocaïne kaper Narcos was het ogenschijnlijk onverwisselbare component de moustache-dragende kingpin Pablo Escobar.”

“Maar hoewel de personages zijn veranderd, behoudt Narcos zijn brute glans. Dit is pulp entertainment, dat goed zijn best moet doen om de criminelen in de serie niet te verheerlijken, maar toch een imponerend beeld moet neerzetten. Zoals ook met seizoen een en twee, is ook drie ontzettend verslavend – Een opzwellende achtbaanrit waar je in wilt blijven zitten tot het einde.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).