Crypto hack: YouTuber verliest 2 miljoen tijdens livestream

Auteur: , Geen reacties
Crypto hack: YouTuber verliest 2 miljoen dollar tijdens livestream

De beroemde ICO investeerder doet een beroep op al zijn kompanen voor hulp.

De populaire ICO-investeerder en YouTube influencer Ian Balina heeft wel eens betere dagen gekend. Normaal gesproken neemt Balina zijn volgers mee in het reilen en zeilen van nieuwe ICO’s, maar alles veranderde toen er tijdens zijn laatste livestream plotseling 2 miljoen dollar aan cryptocurrency uit zijn wallet was gestolen.

De YouTuber was, zoals gewoonlijk, bezig met het recenseren van ICO’s toen een gebruiker plotseling spotte dat ‘iemand’ alle tokens uit zijn wallethad gehaald. Zonder hier verder aandacht aan te besteden, ging Balina door met zijn livestream. Ongeveer 15 minuten later was er sprake van een stroomuitval, waarna zijn livestream alsnog per direct eindigde.

Enkele uren later deed Balina wederom een poging, waarna hij ontdekte dat hij uitgelogd was van zijn Google Sheets-profiel en zijn digitale portemonnee leeggeroofd bleek te zijn. Op Twitter plaatste hij vervolgens onderstaande noodkreet.

Ian Balina is een bekende naam in de cryptocurrency-wereld met onder meer 116.000 abonnees op YouTube en 26.000 leden op zijn Telegram-kanaal. Heel erg geliefd is de YouTuber echter niet. Op Twitter valt te lezen dat sommigen hem ervan verdenken om belasting te ontduiken op deze manier. Ook zijn er personen die spreken over ‘karma’, aangezien ze Balina zien als een sell-out die zijn publiek heeft laten investeren in waardeloze ICO’s in ruil voor geld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).